تنها با انتخاب مواد غذايي سالم و ريز مغذي هاي مناسب مي توان احتمال ابتلا به سرطان را به طور چشمگيري کاهش داد؛ براي اين کار لازم است عوامل مختلف رژيم غذايي را که به عنوان تحريک کننده سرطان هستند شناخت و از آن ها پرهيز کرد.
طبق برآورد مؤسسه تحقيقات بينالمللي سرطان حداقل 35 درصد از تمام سرطانها و بيش از نيمي از سرطان هاي دستگاه گوارش با نوع تغذيه ارتباط دارند.
مواد غذايي محرک سرطان مانند چربي هاي اکسيدشده روغن که به دفعات براي سرخ کردن استفاده شده، موادغذايي کهنه، نوشيدنيها و غذاهاي خيلي داغ، چاقي و اضافه وزن از عوامل بسيار مهم در بروز سرطان هستند.
از مواد غذايي مهار کننده سرطان مي توان موادغذايي غني از فيبر، کلسيم، ويتامين دي و اي و سي و آ و ب 12، سبزي و ميوههاي تازه، ماهي و اسيد چرب امگا –3 و مقادير کافي آب در روز را نام برد.
از مواد غذايي غني از فيبر ميتوان گندم کامل (سبوس دار)، حبوبات و آجيل را عنوان کرد.
سبزي و ميوهها به ويژه سبزيهاي سبز تيره، نارنجي يا متمايل به زرد، چغندر، هويج، مارچوبه، پياز، سير و زردچوبه غني از فيبر و انواع ويتامينها هستند.
به علاوه استفاده بيشتر از ميوه و سبزيهاي تازه حداقل 5 وعده در روز به طوري که شما سير شويد در عدم مصرف غذاي ناسالم کمک ميکند.
براي تامين نياز روزانه کلسيم و ويتامين D از شير و فرآورده هاي لبني کم چرب استفاده کنيد.
براي استفاده از فوايد غلات به جاي نان سفيد، تافتون و لواش از نان هايي مانند سنگک و نان سبوس دار استفاده نماييد.
نوشيدن روزانه حداقل 6 تا 8 ليوان آب به جاي نوشابه هاي گاز دار و آب ميوه هاي شيرين توصيه مي شود.
براي استفاده از کپسول هاي حاوي روغن ماهي و ويتامين E با پزشک خود مشورت نماييد.
سعي کنيد از غذاهاي آماده مثل ساندويچ، پيتزا، کنسرو آماده و غذاهاي سرح شده بيش از يك بار در هفته استفاده نکنيد.
به ياد داشته باشيد مصرف مواد غذايي تحريک کننده سرطان اگر با مصرف سيگار، چاقي و اضافه وزن همراه باشد خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد.
ايسنا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر