۱۳۸۸ مهر ۹, پنجشنبه

تاثير سيگار بر كاهش عمر


مطالعات نشان مي‌دهد مردهاي ميانسال سيگاري با كلسترول و فشار خون بالا‌ به طور متوسط10 سال زودتر از همترازان خود كه هيچ‌يك از اين عوامل خطرناك بيماري‌هاي قلبي را ندارند، مي‌ميرند.

تاكنون مطالعات بسياري نشان داده است كه سيگار نكشيدن، داشتن تغذيه سالم و ورزش كردن مداوم باعث تقليل ميزان بيماري‌هاي قلبي مي‌شود اما برخي ديگر با اين مساله به شكل ديگري برخورد كرده و از زاويه‌اي ديگر به آن مي‌نگرند و آن اين است كه عمر متوسط كوتاه شده بر اثر عوامل خطرناك بيماري‌هاي قلبي تا چه اندازه مي‌تواند تمديد شود؟

براي يافتن اين موضوع محققاني از دانشگاه آكسفورد به سرپرستي رابرت كلارك شروع به بازبيني و بررسي اطلاعات مربوط به آزمايش 19000 كارمند انگليسي كه در اواخر دهه 1960كه بين 40 تا61 سال داشتند، پرداختند.

شركت كنندگان در اين آزمايش اطلاعات و جزئيات دقيقي از سابقه پزشكي، نوع زندگي و ميزان مصرف سيگار در اختيار متخصصان قرار دادند.

بعلاوه متخصصان وزن، فشار خون، سلامت ريه و ميزان كلسترول و قند خون آنها را ثبت كردند.

سال 1997 يعني 27 سال پس از اولين آزمايش بيش از 7000 نفر از افراد مزبور مجددا مورد ارزيابي‌هاي تخصصي قرار گرفتند. نتايج نشان مي‌داد احتمال مرگ افراد بر اثر مشكلات قلبي كه در آغاز با يكي از عوامل خطرناك بيماري ‌هاي قلبي مواجه بودند 2 تا 3 برابر بيشتر از آنهايي بود كه دچار هيچ‌يك از اين 3 عامل (مصرف سيگار، كلسترول بالا و فشار خون) خطرناك نبودند.

به طور متوسط عمر افراد مبتلا به اين عوامل حدود 10 سال كمتر از نفرات همتراز خود بود. در بسياري از كشورهاي ثروتمند و توسعه‌يافته در طول دهه گذشته درصد افرادي كه دچار حمله يا سكته‌ قلبي كشنده شده‌اند، حدود 25 درصد كاهش داشته است اما ميزان شيوع عوامل خطرناك شناخته‌شده افت محسوس و سريعي نسبت به قبل نداشته است.

به عنوان مثال در آمريكا طبق گزارش‌ها، از سال 1999 فشارخون كنترل نشده 16 درصد، كلسترول بالا 19 درصد و مصرف سيگار تنها 15 درصد كاهش داشته است.

منشأ ديگر عوامل خطرناك ثابت بوده و در برخي موارد افزايش هم داشته است. مثلا امروزه افراد نسبت به 10 سال قبل كمتر ورزش مي‌كنند، چرا كه چاقي بويژه در ميان كودكان روند صعودي داشته است.

مترجم: آتنا حسن‌آبادي
منبع:PHYSORG


هیچ نظری موجود نیست: