محققان علوم پزشکي در يونان ، علت طول عمر مصرف کنندگان رژيم غذايي موسوم به رژيم مديترانه اي را دريافتند.
محققان علوم پزشکي در دانشگاه هاروارد تحت نظر دکتر ديميتريوس تريکوپولوس اعلام کردند بررسي آنان بر روي بيست و سه هزار زن و مرد انجام شد که از رژيم مديترانه اي Mediterranean diet استفاده مي کردند.
محققان در بررسي خود که به مدت هشت و نيم سال طول کشيد ، دريافتند علت طول عمر مصرف کنندگان رژيم ياد شده اين است که مصرف گوشت قرمز در اين رژيم کم است ، فراورده هاي گوشت قرمز در اين رژيم کم به کار مي رود ، ميزان سبزيجات اين رژيم زياد است ، ميزان ميوه و غلات آن نيز بالا است و ميزان روغن زيتون و زيتون در آن بيشتر از ديگر رژيم ها است.
همچنين وجود ميزان زياد ماهي و غذاهاي دريايي در اين رژيم و کم بودن ميزان لبنيات در آن ، از ديگر دلايل طول عمر مصرف کنندگان اين رژيم است.
رژيم مديترانه اي اصيل متشکل از غذاهايي است که در ابتداي دهه شصت، در مناطقي چون جنوب ايتاليا و بخش هايي از يونان معمول بود.
اين الگوي غذايي در ديگر مناطق پرورش زيتون در مديترانه مثل بخش هايي از فرانسه، لبنان، پرتقال، اسپانيا، سوريه، تونس و ترکيه نيز معمول است.
ويژگي هاي اصلي رژيم مديترانه اي :
مواد غذايي گياهي فراواني دارد؛ مثل ميوه، سبزيجات، نان ها و ديگر مواد تهيه شده از غلات، سيب زميني، حبوبات و ديگر دانه ها .
غذاها از موادي تهيه مي شود که تازه و فصلي هستند؛ در همان منطقه روييده و کمترين فرايند در حين پخت روي آنها صورت مي گيرد.
ميوه هاي تازه در اين رژيم به عنوان دسر روزانه مصرف مي شوند.
شيريني هاي داراي شکر تغليظ شده يا عسل چند بار در هفته مصرف مي شوند.
روغن زيتون از منابع اصلي تامين کننده چربي رژيم است.
محصولات لبني ، خصوصاً پنير و ماست روزانه به ميزان کم يا در حد متوسط مصرف مي شوند.
ماهي و مرغ به ميزان کم يا در حد متوسط مصرف مي شوند.
صفر تا چهار عدد تخم مرغ در هفته مصرف مي شوند.
گوشت قرمز به ميزان کم مصرف مي شود .
ميزان کم روغن هاي اشباع
رژيم مديترانه اي داراي چربي اشباع کمي است
در حالي که چربي بيست و پنج تا سي و پنج درصد کل انرژي را در اين رژيم تشکيل مي دهد، يعني بيشتر چربي اين رژيم را، چربي هاي غير اشباع تشکيل مي دهند.
فوايد رژيم مديترانه اي
مطالعات فراوان نشان داده است رعايت رژيم مديترانه اي باعث افزايش طول عمر ، کاهش بيماري هاي قلبي – عروقي ، کاهش سرطان و ساير بيماري هاي مرتبط با تغذيه مي شود.
روغن زيتون در رژيم مديترانه اي
روغن زيتون که عمده ترين منبع خوراکي روغن هاي يک باند غير اشباع ( MUFA ) است، هزاران سال است که در نواحي مديترانه اي به وفور مورد استفاده قرار مي گيرد. نه تنها طعم خوبي دارد، بلکه شواهد بسياري موجود است که رژيم غذايي محتوي زيتون زياد ، موجب طول عمر و جلوگيري از بيماري هاي ناشي از رژيم غربي مي شود.
در سال هاي اخير، توجه محققان به فوايد رژيم مديترانه اي و فوايد مصرف روغن زيتون جلب شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر